Domowe chipsy paprykowe w kilka chwil

Magdalena
Przekąski
18.06.2018 23:40
Domowe chipsy paprykowe w kilka chwil

Składniki: 2 1/2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 1/3 łyżeczki soli czosnkowej Skworcu 2 pszenne tortille (domowe lub kupne) Jeśli używacie tortilli, które lekko już zeschły należy je najpierw podgrzać, np. w mikrofalówce, aby zmiękły i nie pękały podczas krojenia je w trójkąty. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 8-10 minut (czas jest uzależniony od rodzaju piekarnika i tego jak bardzo wypieczone chipsy lubimy – ja wolę mniej wypieczone, inny mocniej). Kilka chwil, troszkę przypraw, lekko suche placki tortilli, które miały już pójść w zapomnienie i… domowa przekąska gotowa. Takie chipsy z tortilli idealnie sprawdzą się na przyjęciu, na wspólnym kibicowaniu itd. Dziś mam dla Was przepis (pomysł) na domowe chipsy paprykowe w kilka chwil. W szklaneczce łączymy olej z przyprawami – papryką słodką, ostrą i solą czosnkową. Ja kroję większe, bo często podaję takie chipsy z dipem. No cóż… są takie dni, że po prostu mam nieodpartą ochotę, aby coś pochrupać. Smacznego Domowe chipsy paprykowe w kilka chwil.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/domowe-chipsy-paprykowe-w-kilka-chwil/