PUDDING Z TAPIOKI Z PIECZONYMI TRUSKAWKAMI

Śniadania
13.06.2018 7:31
PUDDING Z TAPIOKI Z PIECZONYMI TRUSKAWKAMI

Pudding z tapioki z pieczonymi truskawkami Drukuj Prep time 30 min Cook time 20 min Total time 50 min Pyszny kremowy pudding z tapioki z dodatkiem pieczonych truskawek. Author: www.cookingforemily.pl Serves: 4 Ingredients ½ szklanki tapioki ¾ szklanki wody 2 i ½ szklanki mleka szczypta soli dwa jajka ⅓ szklanki cukru ½ kg truskawek łyżka brązowego cukru Instructions Tapiokę zalać wodą i zostawić na 30 minut. Pozbawione szypułek i umyte truskawki wymieszać z cukrem i upiec z żaroodpornym naczyniu, w piekarnku nagrzanym do 170 stopni aż będą miękkie i puszczą sok – ok 15 minut. Sezon truskawkowy zobowiązuje zatem zapraszam na pudding z tapioki z pieczonymi truskawkami. Podawać z pieczonymi truskawkami z sokiem. Ja lubię na zimno ale pewnie znajdą się tacy co polubią na ciepło. Gotować na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas przez ok 15 minut. Tapiokę przełożyć do garnka, dodać mleko, szczyptę soli i żółtka z cukrem, dobrze wymieszać. Dobry zarówno na deser jak i na słodkie śniadanie..

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2014/06/pudding-tapioki-pieczonymi-truskawkami/