Grillowane saszłyki

Ewelina
20.05.2014 11:10
Grillowane saszłyki

Przepis

Składniki na szaszłyki:

1 kg. mięsa wieprzowego (można mniej oczywiście... ja robiłam hurtowo)

cebula

opakowanie przyprawy do gyrosa

dwie łyżki kaparów

3-4 ząbki czosnku

sól

świeżo zmielony czarny pieprz

słodka czerwona papryka

jajko

Składniki na sos:

jogurt grecki

ząbek czosnku

2 kiszone ogórki

łyżka koperku

5 listków suszonej mięty

kawałek sera typu feta

świeżo zmielony czarny pieprz

Mięso zmieliłam.

Wsypałam przyprawę do gyrosa i świeżo zmielony czarny pieprz.

Dodałam pokrojoną cebulę i czerwoną słodką paprykę.

Kolej na kapary

Pokroiłam je i dołożyłam do mięsa.

Starłam również ząbki czosnku.

Wbiłam jajko

Mięso posoliłam, dodałam odrobinę oleju i dokładnie wymieszałam.

Formowałam podłużne kotleciki, które nadziałam na patyczki do szaszłyków.

Smażyłam je na grillowej patelni.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną