Krążki kalmarów

Obiad
07.06.2018 15:55
Krążki kalmarów

Szukasz podobnych przepisów, zajrzyj też do: – kalmary ze szpinakiem – chorwackie kalmary w czosnku – przepis na ośmiornicę – pad thai z kurczakiem – małże w białym winie – żabie udka – zupa rybna z owocami morza Ilość porcji: 1 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: – 3 duże kalmary (możesz użyć mrożonych) – 2 jajka – 2 łyżki mleka – pół szklanki mąki pszennej – 2-3 łyżki mąki kukurydzianej – sól, pieprz – 1/2 l oleju do smażenia (rzepakowy lub słonecznikowy) Kalmary wymaczaj najpierw w jajku, a następnie w mące, mąka powinna całkowicie pokryć krążki. Zrobienie takich kalmarów w cieście w domowych warunkach jest naprawdę proste. Krążki kalmarów wrzuć na gorący olej i smaż 1-2 minuty aż do zrumienienia. Wystarczy kilka składników i spora ilość oleju aby mogły się one usmażyć w głębokim tłuszczu. Możecie podać je ze słodkim sosem chilli lub sosem aioli z czosnkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/krazki-kalmarow-ciescie/