Czwartek: Chłodnik pomidorowo-bazyliowy

Agnieszka
Zupy
07.06.2018 8:44
Czwartek: Chłodnik pomidorowo-bazyliowy

Jeśli kupicie pomidory niedojrzałe, albo co gorsza z zielonkawym miąższem, będącym oznaką choroby warzywa, to o wartościowym i smacznym chłodniku oczywiście nie może być mowy. Przepis pochodzi z serwisu thespurceeats.com Składniki: 11/2 kg pomidorów najlepiej malinowych Duży pęczek bazylii 3 ząbki czosnku 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka oleju roślinnego do dekoracji (opcjonalnie) Mamy dla Was pyszny, mega zdrowy chłodnik, potasowo-fosforową bombę w czystej postaci, danie proste, że bardziej nie można i po prostu pyszne! Aby chłodnik się udał, jest tylko jeden warunek: pomidory do chłodnika muszą być bardzo dobrej jakości. Wtedy macie gwarancję, że pomidorowy chłodnik to danie, które klasyczną pomidorową pobije na głowę. Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Umyte pomidory, bazylię i czosnek włóż do garnka i zmiksuj ręcznym robotem, albo w blenderze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/czwartek-chlodnik-pomidorowo-bazyliowy/