Ciasto rabarbarowo-truskawkowe

Ciasta
01.06.2018 8:13
Ciasto rabarbarowo-truskawkowe

To też czas kiedy możemy sie cieszyć pysznymi wypiekami pełnymi owoców, czyli takimi, gdzie samego ciasta jest mało a owoców baaaardzo dużo. Tego typu wypieki zazwyczaj nieco rozpadają się przy nakładaniu i lepiej serwuje się je w głębszych talerzykach lub miseczkach. Doskonały letni wypiek z dużą ilością owoców, pachnący, na kruchym spodzie i pod owsianą kruszonką. Owoce odsączamy z soku, który wycieka i wykładamy je na przygotowany wcześniej kruchy spód. To co się dzieje na straganach to przepych kolorów, zapachów, odmian, gatunków wszystkiego o czym dusza zapragnie. I to nawet dobrze bo na lekko ciepłym cieście lody waniliowe lepiej się rozpuszczają.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://dietetykrodzinny.com/ciasto-rabarbarowo-truskawkowe/