Mini brownies z Oreo i masłem orzechowym

Krzysztof
Dekoracje
19.05.2014 12:42
Mini brownies z Oreo i masłem orzechowym

Przepis

Składniki na 10 muffinek mini brownies:

20 ciasteczek Oreo

masło orzechowe

Brownies z ulubionego przepisu, u nas z bloga mojewypieki.com:

100g gorzkiej czekolady

100g masła

2 jajka

180g cukru (my daliśmy 150g)

100g mąki pszennej

3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Przygotowujemy papierowe formy do muffinek. Pierkarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C, funkcja góra dół.

Brownies: masło i czekoladę ogrzewamy na małym ogniu, aż do rozpuszczenia. Lekko studzimy. Następnie, masę czekoladowo-maślaną oraz pozostałe składniki przekładamy do miksera i miksujemy aż do połączenia składników.

Na spód papierowych muffinek układamy po jednym ciastku Oreo, smarujemy obficie masłem orzechowym, przykrywamy kolejnym ciastkiem i znów smarujemy masłem orzechowym. Taką ciasteczkową kontrukcję zalewamy ciastem – dokładnie po bokach i na wierzchu. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut ( u nas 23 minuty). Najlepiej smakują wystudzone mini brownies :)

Źródło: http://www.foodcooklove.pl/

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną