Ekspresowy kurczak masala z szybkowaru

Malgorzata
Obiad
25.05.2018 11:19
Ekspresowy kurczak masala z szybkowaru

Składniki: 2 łyżki oleju 1 cebula, pokrojona w kostkę 5 ząbków czosnku, posiekanych 6 łyżek pasty Patak’s Tikka Masala 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1x400g puszka krojonych pomidorów 1/2 szklanki świeżej kolendry, posiekanej 1/2 szklanki bulionu drobiowego 8 kawałków kurczaka (podudzia,pałki lub piersi, to co lubisz;)) Przedstawiam poniżej przepis na jedno z moich ulubionych dań kuchni hinduskiej, czyli na kurczaka w doskonale doprawionym orientalnymi przyprawami sosie na bazie pomidorów, przygotowany w 20 minut! Zamiast tracić czas na gromadzenie niezbędnych przypraw, skorzystałam z gotowej pasty Patak’s Tikka Masala i danie wyszło przepyszne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/ekspresowy-kurczak-masala-z-szybkowaru-pressure-cooker-chicken-masala/