Puszysty omlet miodowy z malinami

Malgorzata
Śniadania
22.05.2018 10:43
Puszysty omlet miodowy z malinami

English version Fluffy honey pancake with raspberries (1 pancake) 1 large egg 1 egg white 1/4 cup of warmed milk 1/4 cup of flour 1 pinch of salt 2 teaspoons of honey 1 tablespoon of butter handful of raspberries honey for serving Preparation: Heat the oven to 200°C and heat ovenproof 15 cm in diameter pan. Składniki: 1 duże jajko 1 białko 1/4 szklanki ciepłego mleka 1/4 szklanki mąki 1 szczypta soli 2 łyżeczki miodu 1 łyżka masła garść malin Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Rozgrzej patelnię o średnicy ok 15 cm (dostosowaną do zapiekania w piekarniku), rozpuść masło, po czym wlej ciasto i smaż przez chwilę na średnim ogniu aż zacznie się ścinać na brzegach. Rozgrzej patelnię o średnicy ok 15 cm (dostosowaną do zapiekania w piekarniku), rozpuść masło, po czym wlej ciasto i smaż przez chwilę na średnim ogniu aż zacznie się ścinać na brzegach. Do misy TC włóż całe jajko z mąką, solą i miodem i miksuj przy prędkości 10 przez 1 minutę, dodaj mleko i mieszaj przez następne 30 sekund. Robi się do w piekarniku, więc nie ryzykujemy rozbabrania przewracaniem, co u mnie zdarza się nadzwyczaj często 😉 Maliny możesz swobodnie zamienić na inne owoce jagodowe, na przykład truskawki, jagody itp. To the TC bowl add whole egg with flour, salt and honey and mix on speed 10 for 1 minute, add milk and mix for the next 30 seconds. Drizzle with honey and serve! Preparation Tefal Companion: Heat the oven to 200°C. In the bowl fitted with whisker, whisk egg white on speed 10 for 2 minutes. W misie wyposażonej w końcówkę do ubijania zmiksuj białko ze szczyptą soli przy prędkości 10 przez 2 minuty. Pyszny, puszysty omlet z miodem i malinami jest doskonałym pomysłem na wiosenne śniadanie lub deser. W średniej misce ubij białko z odrobiną soli na sztywno. Jeśli posiadasz zdolność bezszkodowego przewracania omleta na patelni, możesz zrobić go od początku do końca właśnie na niej. In another bowl, mix the whole egg with flour, salt and honey then whisk in the warm milk. W drugiej misce zmiksuj jajko z mąką, solą i miodem, a następnie wymieszaj ciepłe mleko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/puszysty-omlet-miodowy-z-malinami-fluffy-honey-pancake-with-raspberries/