Kruche ciasto z rabarbarem

Patrycja
Ciasta
19.05.2018 11:51
Kruche ciasto z rabarbarem

Składniki: ciasto: mąka pszenna 4 szklanki, cukier 1 szklanka, jajko 1 szt, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, śmietana 18% 2 łyżki, masło 250 g, ponadto: rabarbar 750 g, cukier 2 łyżki, cukier puder do posypania ciasta, bułka tarta, cukier waniliowy 16 g, Jedną część rozwałkowujemy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, a drugą część wkładamy do zamrażarki. Jedną część rozwałkowujemy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, a drugą część wkładamy do zamrażarki. Ciasto posypujemy delikatnie bułką tartą i wykładamy na niego pokrojone owoce. Na wierzch ścieramy na grubych oczkach zamarznięte ciasto. Ciasto posypujemy delikatnie bułką tartą i wykładamy na niego pokrojone owoce. Na wierzch ścieramy na grubych oczkach zamarznięte ciasto. C przez 1 h. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia, a następnie posypujemy cukrem pudrem. C przez 1 h. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia, a następnie posypujemy cukrem pudrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/05/kruche-ciasto-z-rabarbarem.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja