Bigos z młodej kapusty

Bogumiła
Obiad
18.05.2018 13:03
Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty – najlepszy przepis Składniki: 100 g boczku wędzonego 200 g kiełbasy wędzonej 2 łyżki oleju roślinnego 1 główka młodej kapusty (1,2 kg) 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 200 ml wody puszka pomidorów krojonych 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1 łyżeczka cukru 3 łyżki posiekanego koperku Niedawno podrzuciłem Wam przepis na surówkę z młodej kapusty, tym razem na waszych stołach rządzić będzie Bigos z młodej kapusty. Nie wiem jak wy, ale w równym stopniu czekam na wiosnę, słońce i temperaturę w okolicach 20°C, jak na wiosenne warzywa. Krok 2: Po tym czasie dodaj poszatkowaną kapustę, podsmaż chwilę często mieszając, następnie wlej 200ml wody, przykryj pokrywką duś przez 15 minut na małym ogniu. Bigos z młodej kapusty podawaj ze świeżym pieczywem lub młodymi ziemniakami z koperkiem. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i Instagram. Bigos z młodej kapusty to prawdziwa rewelka, a jej przygotowanie nie zajmie wam więcej niż 40 minut. Aż ciężko się powstrzymać aby nie skusić się wcześniej na szklarniowe, czy zagraniczne wersje. Smaż na średnim ogniu około 3-4 minuty, aż cebula się zeszkli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/bigos-z-mlodej-kapusty/