Kruchy placek z rabarbarem

Beata
Ciasta
05.05.2018 9:22
Kruchy placek z rabarbarem

Ciasto 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła 100 g kwaśnej śmietany 3 żółtka 2 łyżki cukru pudru Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, pokrojone masło, cukier puder i śmietanę. Masa 1 kg rabarbaru 8 truskawek 200 g cukru 1 galaretka cytrynowa Cukier puder do oprószenia Rabarbar obrać i pokroić w kostkę. Na blogu znajdziecie więcej przepisów na ciasta z rabarbarem i nie tylko. Z każdej części upiec placek (przed pieczeniem ponakłuwać widelcem) na blaszce (23x38cm) wyłożonej papierem. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Jeżeli skorzystaliście Państwo z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Odstawić w chłodne miejsce najlepiej na całą noc.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/05/kruchy-placek-z-rabarbarem.html

smak i uczucie

Beata