Daktyle nadziewane orzeszkami i czekoladą

Małgorzata
Desery
02.05.2018 20:23
Daktyle nadziewane orzeszkami i czekoladą

Gdy się je te daktyle początkowo wyczuwa się oddzielnie słodycz daktyla i mocno wytrawną czekoladę, ale w miarę jak się je gryzie i delektuje nimi, smaki się przenikają i tworzą słodką – jak dla mnie i tak nadal zbyt słodką ? Składniki: na 8 sztuk 8 szt. daktyli Jumbo (150 g) 20 g kakao 15 g oleju kokosowego 30 g orzeszków ziemnych Wykonanie: Daktyle rozciąć wzdłuż i wyciągnąć pestkę. Dlatego zrobiłam te daktyle nadziewane orzeszkami i czekoladą – maksymalnie gorzką jak tylko się da domową czekoladą z kakao i oleju kokosowego. Do daktyli idealnie smakowo komponują się orzeszki ziemne, więc one również wylądowały w środku daktyli umocowane na miejscu przez czekoladę. 2 maja 2018 autor: Małgorzata Rusek Gdy tylko zobaczyłam takie cudowne duże daktyle od razu wiedziałam, co z nimi zrobię. Włożyć na 5 minut do zamrażalnika, wyjąć i polać resztą czekolady. Zostawić na chwilę aż czekolada spłynie do środka daktyli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://malgorzatarusek.pl/daktyle-nadziewane-orzeszkami-i-czekolada/