Zupa warzywna z cieciorką

Bogumiła
Zupy
23.04.2018 12:35
Zupa warzywna z cieciorką

Zupa warzywna z cieciorką Składniki: 3 łyżki oliwy z oliwek 200 g schabu środkowego 1 cebula 2 marchewki 3-4 łodygi selera naciowego 1 biała część pora 1 czerwona papryka 5 pieczarek ½ papryczki chili 1 kawałek imbiru wielkości korka od wina 4 ząbki czosnku 1 łyżka kolendry mielonej 1 łyżeczka cynamonu mielonego 1 łyżeczka nasion ajwanu lub np. kminu 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 6 ziaren kardamonu 8 goździków 300 g ciecierzycy z zalewy 2 puszki pomidorów krojonych 1,5-2 l wody sól 1 mały pęczek kolendry ew. cukier Przygotowanie: Krok 1: W garnku rozgrzej oliwę. Po tym czasie wsyp paprykę i pieczarki pokrojone w kostkę oraz posiekaną papryczkę chili, smaż 2-3 minuty, na koniec dopraw solą. Smaż warzywa z przyprawami 1-2 minut, po tym czasie wlej ciecierzycę, pomidory z puszki oraz wodę. Po tym czasie wsyp cebulę pokrojoną w kostkę, oraz marchewkę pokrojoną w pół plastry, smaż 2-3 minuty. Krok 2: Do podsmażonych warzyw dodaj starty na drobnej tarce imbir oraz czosnek, smaż 1-2 minuty. Następnie dodaj pora i selera naciowego pokrojonego w plastry, smaż 2-3 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/zupa-warzywna-z-cieciorka/