Małże z tymiankiem i pomidorkami

Katarzyna
Obiad
19.04.2018 21:36
Małże z tymiankiem i pomidorkami

Składniki: 1 kg muli 250 g małych pomidorków duża cebula 2 ząbki czosnku pęczek świeżego tymianku kieliszek białego wytrawnego wina oliwa pieprz dodatkowo: świeże pieczywo np. bagietka - Cebulę i czosnek drobno pokroić. - Wsypać małże i dusić całość pod przykryciem około 5 minut, aż wszystkie muszle się otworzą. W głębokim garnku rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę pod koniec dodając czosnek. Smażyć jeszcze pół minuty uważając, aby czosnek się nie spalił. Podczas duszenia przemieszać, a te mule które się nie otworzą należy wyrzucić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/04/maze-z-tymiankiem-i-pomidorkami.html