Jajka faszerowane łososiem

Krzysztof
Śniadania
11.05.2014 9:49
Jajka faszerowane łososiem

Przepis

Składniki (na 12 połówek):

6 jajek

1 łyżka serka śmietanowego (np. Philadelphia) lub majonezu

1/2 łyżeczki soku z cytryny

3 plastry wędzonego łososia (+ do dekoracji)

posiekany koperek

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, delikatnie obrać, aby nie naruszyć białka. Przekroić na pół i ostrożnie oddzielić żółtka – przełożyć do miseczki. Połówki białka można przepłukać.

Żółtko rozgnieść widelcem. Dodać serek, sok z cytryny, drobno posiekanego łososia i koperek. Wszystko wymieszać na jednolitą masę. Układać na połówkach jajek farsz, tak aby powstała „górka”.

Udekorować malutkim plasterkiem łososia i koperkiem.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną