PLACKI ZIEMNIACZANE Z FETĄ

Joanna
Przekąski
17.04.2018 5:13
PLACKI ZIEMNIACZANE Z FETĄ

Jajko Szczypior młody - Cebulę kroimy – lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem czosnku; - Do ziemniaków przeciśniętych przez praskę dodajemy pokrojony ser feta, usmażoną cebulę, pokrojony szczypiorek, jajko, pieprz i (opcjonalnie) sól ; - Formujemy małe placki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C 20-30 min lub do czasu aż się zarumienia na złoty kolor; Tzatziki Ogórek Jogurt naturalny lub naturalny grecki Czosnek Sól i pieprz + odrobina soku z cytryny + dowolne zioła mięta czy koper - Ogórek ścieramy na tarce; wyciskamy wodę; - Do startego ogórka dodajemy jogurt naturalny, pokrojony czosnek, sól, pieprz, sok z cytryny i dowolne zioła; Bazą placków są ugotowane ziemniaki; ziemniaki możemy ugotować dzień wcześniej lub też użyć te który pozostał nam z obiadu dnia poprzedniego. Można je piec w piekarniku lub na patelni obie wersje na pewno Ci posmakują !!!. Smak ziemniaka jest podkreślony fetą – ten owczy ser zawiera spore ilości soli dlatego całości nie należy, aż tak dużo dosalać. Lekkie i aromatyczne placuszki – szybkie w przyrządzeniu i dobre w smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2018/04/17/placki-ziemniaczane-z-feta/