Zapiekane ślimaczki z rodzynkami

Ewa
Obiad
16.04.2018 7:56
Zapiekane ślimaczki z rodzynkami

Polecam:) Naleśniki (na około 10 sztuk): 220 g mąki 3 jajka 40 ml rumu 500 ml mleka 1 łyżka brązowego cukru szczypta soli Nadzienie: 400 ml mleka 2 op. budyniu waniliowego 100 g cukru 250 g twarogu półtłustego 50 ml soku z cytryny 3 żółtka 30 g rodzynek Niewtajemniczeni myśleli, że naleśniki są z serkiem homogenizowanym i tak sobie myślę, że faktycznie masa budyniowa z białym serem tak właśnie smakowała, z tą różnicą, że była nieco bardziej zwarta. Dodatkowo: ok. 50 g masła, roztopionego Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, cukier oraz szczyptę soli (symboliczną ilość;). Zrobiłam je na podwieczorek i wszyscy zjedliśmy je z ogromnym apetytem. Gotujemy jeszcze około 2-3 minuty, po czym zdejmujemy gęsty budyń z palnika. Udostępnij Zapisz To najsmaczniejsze naleśniki na słodko jakie jadłem – tymi słowami podsumował je mój M. Na koniec smarujemy delikatnie resztą masła. Dodajemy również sok z cytryny oraz żółtka. W rondelku mieszamy mleko, budyń oraz cukier. Odstawiamy na około 1 godzinę. Na koniec wsypujemy rodzynki, mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/04/16/zapiekane-slimaczki-z-rodzynkami/