Chrupiące kokosowe gofry - bezglutenowe

Kasia
Desery
13.04.2018 9:50
Chrupiące kokosowe gofry - bezglutenowe

Składniki: 400 ml mleka kokosowego 170 g mąki ryżowej 2 łyżki wiórków kokosowych 5 łyżek cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy szczypta soli 2 jajka ( 1łyżeczka oleju kokosowego do ciasta jeżeli nie lubicie smarować gofrownicy olejem) olej do posmarowania gofrownicy W misce łączymy suche produkty: mąka, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, cukier i cukier wanilinowy z mokrymi: żółtka, mleko, olej kokosowy. Dziś w postaci kokosowych gofrów na mące ryżowej, z dodatkiem świeżej pomarańczy. Na sam koniec dodajemy ubite wcześniej białka i delikatnie mieszamy łyżką, tak aby ciasto było bardzo puszyste. Tak na prawdę to nic więcej nie potrzeba... no z wyjątkiem kawy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2018/04/chrupiace-kokosowe-gofry-bezglutenowe.html