Zupa meksykańska

Monika
Zupy
12.04.2018 13:39
Zupa meksykańska

następnie dodaje mięso mielone i smażę przez chwilę, aż mięso straci swój surowy kolor, dodaje świeżą paprykę doprawiam solą pieprzem, chili, papryką słodką i kolendrą i całość smażę przez 10 minut. duża cebula * 2 ząbki czosnku * 2 papryki kolor dowolny ( u mnie zielona i czerwona) * sól * pieprz * kolendra 1/2 łyżeczki * Chili pieprz cayenne 1/3 łyżeczki * słodka papryka łyżeczka * koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka ( opcjonalnie) Polecam Składniki: * 0,5 kg mięsa mielonego ( u mnie z szynki wieprzowej) * 750 ml wody * puszka kukurydzy * puszka czerwonej fasoli * 2 puszki pomidorów krojonych * Dodaje kukurydzę, czerwoną fasolę, pomidory z puszki oraz dwie szklanki wody i całość gotuje pod przykryciem przez 20 minut. Przygotowanie: Paprykę i cebulę i czosnek kroimy w kostkę ( cebulę i paprykę pokroiłam w większą kostkę, czosnek drobno). Powiecie zupa jak zupa i tak też o niej myślałam zanim ją przygotowałam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2018/03/zupa-meksykanska.html