Ciasto dyniowe z płatkami owsianymi i słonecznikiem

Monika
Ciasta
12.04.2018 11:29
Ciasto dyniowe z płatkami owsianymi i słonecznikiem

1 szklanka mąki (u mnie 1/2 szklanki mąki orkiszowej i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej) 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych (100 g) (100 g) 1/2 szklanki cukru brązowego (80 g) (80 g) 1/3 szklanki oleju (50 ml) 2/3 szklanki mleka roślinnego 1/3 szklanki ziaren słonecznika (40 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka cynamonu przygotowanie Wszystkie składniki wymieszaj w misce i przełóż do formy. Dynia, która dotarła do mnie w paczce wraz z innymi produktami była w świetnym stanie 🙂 Link do sklepu: https://zielonysklep24.pl/ Do innych produktów, które użyłam w przepisie przejdziesz klikając w odpowiedni składnik. składniki 1 szklanka puree z dyni (ok. 275 g) Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo) Znajdziesz w nim ekologiczne warzywa i owoce, zdrową żywność oraz naturalne kosmetyki i środki czystości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://viagusto.pl/ciasto-dyniowe-z-platkami-owsianymi-i-slonecznikiem-weganskie/