CIASTKA Z MIGDAŁAMI I FIGAMI

Ciasta
12.04.2018 7:44
CIASTKA Z MIGDAŁAMI I FIGAMI

Ja też chyba się muszę przyzwyczaić… 5.0 from 2 reviews Ciastka migdałowe z figami Drukuj Prep time 30 min Cook time 20 min Total time 50 min Kruche ciastka z mąki orkiszowej i mielonych migdałów z całymi migdałami i suszonymi figami Ingredients 100 g mąki orkiszowej 50 mielonych migdałów 70 g miekkiego masła 1 jajko 1 i ½ łyżki cukru kokosowego 40 g całych migdałów ok 90 g suszonych fig Instructions Mąkę, zmielone migdały i masło wyrobić na kruszonkę. Ja za takimi ciastkami przepadam, Emilka ma lekki problem z figami (myślę, że to problem tych małych ziarenek, które są w figach) i chociaż one mi tu bardzo pasują to następnym razem spróbuję dodać suszone morele bo myślę, że też będą pasować. Po lekkim szoku i płaczach ( no bo miała być dziewczynka, mamo proszę zrób coś!) Emilka przełknęła tę genderową wpadkę i z bardzo gorliwą miłością ciągle go tarmosi, miętoli i poddusza. Przygarnięty z dość surowego środowiska gdzie miał 8 rodzeństwa, więc aktualnie go wyprowadzamy na prostą w kwestii czystości i pasożytów. Z ciasta uformować podłużny wałek, okręcić w folię do żywności i włożyć do zamrażarki na godzinę. Wyjąć ciasto z zamrażarki, zdjąć folię i pokroić ciasto w plasterki grubości pół centymetra. Są z mąki orkiszowej i mielonych migdałów. Kotek się przyzwyczaja, czasem jest Puszkiem, czasem Mruczkiem ale kwestia chyba jeszcze nie jest przesądzona.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2016/09/ciastka-z-migdalami-figami/