Bananowe ciasto a'la Banoffee

Monika
Ciasta
11.04.2018 9:41
Bananowe ciasto a'la Banoffee

składniki Ciasto: - 1 banan - 1,5 szklanki mąki kukurydzianej (180 g) - 1/3 szklanki oleju (50 ml) - 1 łyżeczka syropu daktylowego lub syropu z agawy/klonowego Karmel: - 100 g masła orzechowego (kremowe) - 4 łyżki syropu daktylowego Krem: - 400 ml mleka roślinnego - 1 budyń waniliowy (bezglutenowy) - 120 g manny kokosowej (musu kokosowego) - 2 łyżki erytrolu lub innego słodzika Sprawdź najnowsze przepisy - Roślinne źródła witaminy D – dowiedz się, co jeść, aby uzupełnić jej poziom w organizmie - FIT Malinowa chmurka bez pieczenia – niskokaloryczne ciasto! - CHURROS w dwóch wersjach! Banany, jak i inne produkty pochodzą z Zielonego Sklepu – w poprzednim przepisie na dyniowe ciasto również polecałam Wam ten sklep internetowy. Churros z piekarnika i smażone – przepis - Wegańska Wigilia i wegańskie Święta – 12 sprawdzonych przepisów bez mięsa, bez nabiału i bez jajek - Jak zrobić sos serowy? Inspirowałam się ciastem banoffee, jednak tak naprawdę tylko banany zostały na swoim miejscu 😉 Udało mi się stworzyć ciasto wegańskie, bezglutenowe i bez cukru! Przepis na sos serowy z cheddara - Jak i na co stosować sok z kapusty? Kruche kukurydziane ciasto, karmel orzechowo-daktylowy, banany, waniliowy krem budyniowy i migdały – właśnie tak przedstawia się dzisiejszy przepis 🙂 - Ostudzone ciasto posmaruj karmelem – przygotuj go mieszając ze sobą masło orzechowe oraz syrop z daktyli. Następnie dodaj do niej słodzik, mannę kokosową (mogą to być również wiórki kokosowe, najlepiej zblendowane/zmielone) oraz mleko wymieszane z budyniem, Całość zagotuj, przez cały czas mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://viagusto.pl/bananowe-ciasto-weganskie-i-bezglutenowe/