ZUPA Z PORA I CUKINII Z PAPRYKOWYMI PESTKAMI

Zupy
10.04.2018 7:55
ZUPA Z PORA I CUKINII Z PAPRYKOWYMI PESTKAMI

Serves: 4 Ingredients 2 pory 1 łyża masła 2 łyżki oliwy 3 ziemniaki 4 cukinie 1 i ½ litra wywaru warzywnego (najlepiej ale można ugotować na wodzie) sól, pieprz sok z połowy cytryny pęczek bazylii PESTKI 2 garście pestek ze słonecznika i dyni 1 łyżeczka oleju kokosowego Na suchej patelni podprażyć pestki – jak się lekko zrumienią dodać olej kokosowy, przyprawy i sos sojowy – wymieszać aż przyprawy oblepią pestki, podawać je z zupą. Zapowiadają co prawda upały w najbliższych dniach i fajnie, fajnie ale tej wiszącej w powietrzu jesieni nic nie jest w stanie wypędzić. Zupa porowo-cukiniowa z paprykowymi pestkami Drukuj Prep time 10 min Cook time 30 min Total time 40 min Na koniec dodać sól i pieprz do smaku, i całość zmiksować razem z bazylią, doprawić sokiem z cytryny. Tym razem, żeby było szybciej podpiekłam je na patelni – i też wyszły ok więc zróbcie jak chcecie:) A na wierzchu mój częsty zupowy patent – pestki dyni w oleju kokosowym, papryce i sosie sojowym. Zupa porowo cukiniowa z dodatkiem bazylii podana z chrupiącymi, paprykowymi pestkami Author: www.cookingforemily.pl Najczęściej zapiekałam je w piekarniku ale to trwa dłużej a poza tym pestki łatwo przypalić. Gotować 5 minut, dodać cukinię i gotować aż cukinia będzie miękka ( ok 15 minut).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2016/08/zupa-pora-cukinii-z-paprykowymi-pestkami/