Kruche ciastka karobowe z kremem karobowo-sezamowym

Agata
Desery
09.04.2018 7:48
Kruche ciastka karobowe z kremem karobowo-sezamowym

13 cookies): - 2 C oat flour (200 g) - 1 tbsp potato starch - 5 tbsp carob molasses (100 ml) - 50 g coconut oil (1/5 cup dissolved oil) - pinch of salt - carob-tahini cream, for topping PREPARATION: Dissolve the coconut oil in a small saucepan, add the molasses and mix thoroughly with a whisk. Proste do zrobienia i bardzo smaczne, polecam SKŁADNIKI ( ok. 13 sztuk): - 2 szklanki mąki owsianej (200 g) - 1 łyżka skrobii ziemniaczanej (15 g) - 5 łyżek melasy z karobu Bakra (100 ml) - 50 g oleju kokosowego (1/5 szklanki rozpuszczonego) - szczypta soli - krem karobowo-sezamowy Bakra, do wypełnienia PRZYGOTOWANIE: Krem świetnie smakuje na chlebie, w deserach, a także wyjadany prosto ze słoika ;) Ciastka, które przygotowałam są chrupiące, bardzo karobowe w smaku, a z kremem smakują wybornie. CAROB THUMBPRINT COOKIES WITH CAROB-TAHINI CREAM Kruche ciastka karobowe wypełnione słodkim kremem, który składa się z melasy z karobu i tahini. This cream can be made by yourself, combining these two ingredients in a 1: 1 ratio, or you can buy a ready made one (here) Cookies are crispy, with a strong carob taste, and topped with cream taste delicious. Taki krem można zrobić samemu, łącząc te dwa składniki w proporcji 1:1, lub też kupić gotowy (o tutaj). Zagniatamy całość w kulę i w zakrytej misce wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie urywamy małe kawałki i formujemy kulki, które następnie spłaszczamy w środku. Po tym czasie urywamy małe kawałki i formujemy kulki, które następnie spłaszczamy w środku. Rozpuszczamy olej kokosowy w małym rondelku, dodajemy melasę i dokładnie mieszamy trzepaczką. Rozpuszczamy olej kokosowy w małym rondelku, dodajemy melasę i dokładnie mieszamy trzepaczką. Cookies are crispy, with a strong carob taste, and topped with cream taste delicious. Jego skład moim zdaniem bije na głowę wszystkie inne gotowe kremy do chleba i deserów (to tylko 2 składniki), jest naturalny i bardzo wartościowy. Smacznego Shortbread cookies filled with sweet cream, which consists of carob and tahini molasses. Dissolve the coconut oil in a small saucepan, add the molasses and mix thoroughly with a whisk. Melasa z karobu ma wysoką zawartość magnezu, fosforu oraz żelaza i wapnia. Upieczone ciastka przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku do tygodnia. Upieczone ciastka przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku do tygodnia. To jeden z moich ulubionych kremów, a teraz nie trzeba go nawet robić samemu, a wystarczy kupić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2018/04/kruche-ciastka-karobowe-z-kremem.html