Kanapka z balsamicznym indykiem, burakiem i fetą (7 składników)

Wilk
Fit
06.04.2018 20:43
Kanapka z balsamicznym indykiem, burakiem i fetą (7 składników)

Mam nadzieję, że dacie jej szanse i że zasmakuje całej rodzinie :) Kanapka z balsamicznym indykiem, burakiem i fetąDrukuj przepis Składniki ► dowolny chleb – u mnie żytni [2 kawałki] ► pierś z indyka [50 g / 1 plaster] ► burak gotowany [2 plasterki] ► ser feta lub ser sałatkowy [2 plasterki] ► roszponka lub rukola [mała garść] Zastanawiałam się długo czy przepis tak prosty jak zwykła kanapka z indykiem powinien pojawić się na blogu. - Delikatnie rozbić dłonią plaster mięsa, pokryć przygotowaną marynatą i usmażyć na suchej patelni ok. 2-3 minuty z każdej strony. To też tańsza i zdrowsza alternatywa do sklepowych wędlin – przy przygotowywaniu mięsnych kanapek coraz częściej sięgam po domowe, świeże alternatywy z prostym składem. A, że często pytacie o przepisy proste i codzienne, pomyślałam, że właśnie ta kanapka może ożywić każdy nudny, oklepany lunch do pracy. Przygotowanie - W miseczce wymieszać olej, ocet balsamiczny oraz sól z pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2018/04/kanapka-z-balsamicznym-indykiem-burakiem-i-feta.html