Grzybowy ramen ze smażonym tofu

Kami
Zupy
05.04.2018 10:13
Grzybowy ramen ze smażonym tofu

Robi się go z mąki, wody i wody mineralnej z dużą zawartością węglanu sodu i węglanu potasu zwanej kansiu. No super po prostu :) Przepyszny grzybowy ramen ze smażonym tofu to świetny początek znajomości z kuchnią azjatycką. Chociaż ramen to zupa, która jest jedną z najpopularniejszych potraw kuchni japońskiej, to jej ojczyzną są Chiny. Dzięki temu sprawdzonemu przepisowi na grzybowy ramen ze smażonym tofu możesz zrobić go sama :) Kostki tofu bardzo fajnie łączą się z ziarnami sezamu i pozostałymi składnikami ramenu. Ale żeby spróbować pysznego ramenu wcale nie musisz udawać się w daleką podróż. Kupisz je w większych sklepach spożywczych w działach z kuchniami świata. Tak samo jak grzyby mun shitake wykorzystuje się w rozmaitych azjatyckich potrawach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Grzybowy_ramen_ze_smazonym_tofu-21997p.html