Bezglutenowe gofry kukurydziano-ryżowe z owocami

Magdalena
Obiad
01.04.2018 21:22
Bezglutenowe gofry kukurydziano-ryżowe z owocami

Składniki: (na 5-6 sztuk, ilość zależy od rodzaju gofrownicy) 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanki mąki ryżowej 2 jajka klasy M 2-3 łyżeczki płynnego miodu 1 łyżeczka mieszanki przypraw wanilia i aromat rumu / lub innych ulubionych 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody gazowanej szczypta soli *propozycja podania: jagody, cukier puder i ulubiony sok owocowy – polecam sok o smaku jabłka i żurawiny z Ogrodów Sabinu Przygotowanie: W jednej misce ubijamy białka wraz ze szczyptą soli. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie mieszając ją z ciastem. Taki posiłek idealnie smakuje w towarzystwie naturalnego soku o smaku jabłka i żurawiny z Ogrodów Sabinu. Do tego garść jagód lub innych ulubionych owoców i… w kilka chwil mamy wspaniałe zdrowe gofry. Gofry równie dobrze smakują same, jak i z dodatkami np. jagodami i cukrem pudrem. Dziś zapraszam Was na gofry w zdrowszej, do tego bezglutenowej odsłonie. Polecam podawać je z ulubionym naturalnym sokiem owocowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/bezglutenowe-gofry-kukurydziano-ryzowe-z-owocami/