POTRÓJNIE CZEKOLADOWA BABKA WIELKANOCNA

KAROLINA
Ciasta
29.03.2018 13:08
POTRÓJNIE CZEKOLADOWA BABKA WIELKANOCNA

Zastawę w kolorze żółtym wybrałam w sklepie Home&You. talerze w intensywnym kolorze, z ładną fakturą, z tej samej serii postawiłam na Spodobały mi się bardzow intensywnym kolorze, z ładną fakturą, z tej samej serii postawiłam na imbryk, dzięki czemu, herbata będzie ciągle ciepła, a my możemy dłużej posiedzieć przy stole z rodziną. żółtych kurczaków, Na stole zawsze muszą pojawić się elementy dekoracyjne, dlatego wybrałam kilka zielonego zająca i piękne świece. Aby na stole zrobiło się na prawdę wiosennie, użyłam dekoracji wianka z kwiatów, dostępnego w sklepie aTab - Vortex of eggs wianek, postawiłam też na dwa bieżniki z motywem kwiatowym- Lilay bieżnik. PRZEPIS NA BABKĘ WIELKANOCNĄ SKŁADNIKI: - 5 jaj rozmiar L - 250 ml oleju rzepakowego - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 3 łyżki kakao - 150 g kuleczek czekoladowych bądź posiekanej czekolady mlecznej - 350 g mąki pszennej np. tortowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 120 g cukru pudru - 3 łyżki śmietany 36% - 2 łyżki mleka POLEWA: - 150 g białej karmelowej czekolady - 70 g śmietanki 36% - 2 łyżki kakao - do dekoracji owoce - babkę możesz też po prostu polukrować WYKONANIE: Żółtka oddziel od białek. Postawiłam na kolor biały, który będzie uniwersalny i przyda się na pewno na kilka kolejnych Świąt. Masielniczkę, również wybrałam w kolorze bazowym z urocza dekoracją w kurki. Zapraszam Was zatem gorącą na stylizację stołu wraz z marką I oczywiście po przepis na przepyszną babkę wielkanocną, potrójnie czekoladową, bo jak szaleć to na całego ;-)) Jak udekorować stół na Święta Wielkanocne? POTRÓJNIE CZEKOLADOWA BABA WIELKANOCNA Święta Wielkanocne co raz bliżej i każdy z Nas pomału szykuje swoje wnętrza i swoją kuchnię na powitanie tego magicznego czasu. Wiele z Was pewnie zastanawia się jak udekorować stół na Wielkanoc, ja tez co roku mam ten sam dylemat. Naczynie na Jajka Ufo Z tej samej serii też bardzo mi się podobają Te uszy zająca i ogonek z tyłu na podstawce to strzał w dziesiątkę! ) Elementy drewniane, które użyłam do stylizacji stołu to przede wszystkim patera na jajka, z pięknego drewna. Babkę Wielkanocną, postanowiłam podać właśnie na paterze z tej serii. , podstawki na jajka drewniane - Miseczka drewniana to - Margot misa w rozmairze SCała kolekcja Margot, to przepiękne drewniane miski i patery. W tym samym białym kolorze, który zrównoważył całą kompozycję, wybrałam podstawki na jako. Do miski z mąką dodajemy masę, którą miksowaliśmy blenderem, mieszamy dokładanie, dodajemy pozostałe składniki oprócz piany z białek. Blender wkładamy do dna naczynia i uruchamiamy, nie podnosimy, masa będzie się łączyła, i powstawać będzie piękna gęsta masa przypominająca w wyglądzie majonez ;-). Jeśli pieczesz w formie silikonowej, pamiętaj że jeszcze gorącą babkę wyciągamy z formy! Dopiero jak łądnie wymieszamy masę, wprowadzamy masę z białek, robimy to delikatnie, chcemy aby babka była puszysta. Wiele osób ucieka od tego koloru i bardziej wybiera róże i pastele, ale tym wpisem właśnie chciałam Wam pokazać jak pięknie możemy udekorować stół, wybierając kolor żółty i drewniane dodatki. Na stole Wielkanocnym nie może zabraknąć, albo świeżych kwiatów, bądź bazi, które symbolizują - nowe życie. Z tej samej serii, wybrałam dwie miseczki drewniane. Grzanie: pierwsze 40 minut dół piekarnika, reszta czasu dół + termoobieg Babkę całkowicie studzimy na kratce. W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem i kakao.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smykwkuchni.blogspot.com/2017/03/stylizacja-stou-na-wielkanoc-i.html