Dorsz panierowany z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Helka
Obiad
28.03.2018 20:33
Dorsz panierowany z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Jeśli szukacie więcej inspiracji na piątkowe obiady i nie tylko to polecam spróbować również ten oto przepis: Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym Dorsz panierowany z suszonymi pomidorami i mozzarellą – Składniki: 2 kawałki polędwicy z dorsza – ok. 250g odrobina soku z cytryny pół opakowania mozzarelli – ok. 60-70g 3 duże kawałki suszonych pomidorów papryka słodka w proszku sól i pieprz do smaku 2 listki świeżej bazylii mąka pszenna jajko bułka tarta olej rzepakowy do smażenia Dorsz panierowany z suszonymi pomidorami i mozzarellą – Wykonanie: Jeśli używacie ryby mrożonej, to trzeba ją najpierw rozmrozić i osuszyć. Jeśli zaś przygotowujecie więcej kawałków ryby, to polecam na blaszce wyłożyć papier do pieczenia, na nim poukładać rybkę z pomidrami i mozzarellą, a następnie całość zapiekać w 200 st. C przez kilka minut (analogicznie do czasu aż ser się rozpuści). Jeśli macie dużą patelnię, to spokojnie możecie na każdym kawałku ryby ułożyć najpierw suszone pomidory, a następnie przykryć je plasterkami mozzarelli, a całość nakryć pokrywką i podusić na patelni do czasu aż ser mozzarella się ładnie rozpuści. Dorsz panierowany z suszonymi pomidorami i mozzarellą – pyszna propozycja nie tylko na piątkowy obiad :) Każdy kawałek ryby otoczyć najpierw w mące pszennej, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej. Następnie delikatnie skropić sokiem z cytryny z obu stron, a kolejno doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką słodką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneprzeboje.pl/2018/03/28/dorsz-panierowany-z-suszonymi-pomidorami-i-mozzarella/