Faszerowane papryki

Anna
Obiad
28.03.2018 19:50
Faszerowane papryki

Składniki: 4 papryki (kolor dowolny) 350 g mielonego mięsa 100 g ryżu 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanej natki 100 g żółtego sera 2 łyżki koncentratu pomidorowego Tymianek Słodka papryka Po tym czasie na wierzch papryk układamy plasterek sera lub starty ser i ponownie pieczemy jeszcze przez ok. 10 minut, aż ser będzie roztopiony. Opis faszerowane papryki: Faszerowane papryki – pyszna propozycja na kolację. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez ok. 35 minut. Faszerowane papryki według mnie są bardzo efektownym i ciekawym daniem, ich forma podania zachwyca wszystkich. Dodajemy również do tego tymianek, czerwoną paprykę słodką, oregano, natkę pietruszki oraz koncentrat. Możemy je faszerować czym tylko chcemy, mięsem mielonym, ryżem i mięsem, możemy dodawać oliwki. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, starty czosnek. Oregano Sposób przygotowania: Ryż gotujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/faszerowane-papryki/