Sałatka jajeczna z tuńczykiem

Malgorzata
Śniadania
28.03.2018 9:52
Sałatka jajeczna z tuńczykiem

Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo i obrane ze skorupek, pokrojone w kostkę 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 150 g), odcedzonego z zalewy 5 rzodkiewek, pokrojonych w kostkę 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu Premium Classic develey 2 łyżeczki musztardy dijon 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Wymieszaj w średniej misce wszystkie składniki sałatki i dopraw solą i pieprzem do smaku jeżeli to konieczne. English version Tuna egg salad (4 servings) Ingredients: 4 hard boiled eggs, peeled and finely diced 1 can of tuna in brine (about 150 g), drained 5 radishes, diced 3 tablespoons of mayonnaise 2 tablespoons ketchup 2 teaspoons dijon mustard 2 tablespoons chopped parsley salt, pepper Preparation: In the medium bowl mix all ingredients of the salad and season with salt and pepper to taste if necessary. Użyłam tutaj ketchupu marki Develey Ketchup Premium Classic, ponieważ ma on idealną równowagę między słodkością a kwasowością, gdyż powstaje aż z 232g pomidorów na 100g produktu, a słodycz pochodzi z brązowego cukru i dzięki temu cudownie podbija smak tej sałatki. Pyszna sałatka jajeczna z tuńczykiem i sosem majonezowym z ketchupem podana z chrupiącym pieczywem zachwyci wszystkich.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/salatka-jajeczna-z-tunczykiem-tuna-egg-salad/