Sos chrzanowo jajeczny

Katarzyna
Wielkanoc
27.03.2018 17:43
Sos chrzanowo jajeczny

Składniki: -3 łyżki chrzanu tartego -2 jajka na twardo -2 łyżki jogurtu/śmietany -sól i pieprz Przygotowanie: 1. Jajka obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka do osobnej miski, zaś białka kroimy jak najdrobniej (można zmiksować jak ktoś chce całkowitą papkę). 2. Żółtka rozgniatamy widelcem, aby nie było grudek, dodajemy jogurt/śmietanę i mieszamy dokładnie. Jest fajnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią ostre dodatki, ale sam chrzan jest dla nich (tak samo jak dla mnie) za ostrym rozwiązaniem. Idealnie sprawdzi się do wędlin, kiełbasy, czy nawet znajdzie się miejsce obok sałatki czy faszerowanego jajka. Polecam go wykonać parę godzin wcześniej przed podaniem(ok 4 godz), wtedy najlepiej smakuję, gdy smaki się przegryzą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2018/03/sos-chrzanowo-jajeczny.html