Pasztet

Wielkanoc
26.03.2018 8:03
Pasztet

Potrzebujemy: - kg mięsa (różne mięsa i pieczone i duszone i z rosołu) - 50 dag dyni - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1 jajko - sól - pieprz - 1 łyżeczka kminu - 2 ząbki czosnku - 1/2 szklanki płatków jaglanych Warzywa myjemy, kładziemy na blaszce, solimy i pieczemy do miękkości. Pieczemy w foremce nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą przez 50 minut w temperaturze 170 stopni. Mój syn nie wyobraża sobie świąt bez upieczonego pasztetu, więc zrobię mu taki jaki najbardziej lubi. Kiedy ostygną dwukrotnie mielimy razem z mięsem, dodajemy przyprawy oraz jajo.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tylkopysznie.blogspot.com/2018/03/pasztet.html