Pascha wielkanocna

Karol
Desery
24.03.2018 12:21
Pascha wielkanocna

Łącznie: 20 min. Pascha wielkanocna Potrzebne składniki 500 g twarogu półtłustego mielonego przynajmniej 3 razy 100 g masła 2 żółta 1/4 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego skórka starta z połowy cytryny 50 g rodzynek 20 g skórki pomarańczowej 20 g mieszanki orzechów 20 g suszonych owoców Sposób wykonania Żółtka ubijemy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszysta masę, podczas ubijania stopniowo dodajemy pokrojone w kostkę masło. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pascha wielkanocna wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Deser ten powstaje na bazie twarogu, cukru, żółtek, masła i bakalii. Wstawiamy do większego naczynia i zostawiamy na noc w lodówce, przyciśnięte talerzykiem. Masę wykładamy na sitko wyłożone podwójną warstwą gazy i wyrównujemy dociskając lekko do dna.. Ale w święta kto patrzy na wagę?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/pascha-wielkanocna/