Polska biała kiełbasa – od podstaw

Karolina
Wielkanoc
19.03.2018 13:13
Polska biała kiełbasa – od podstaw

Nie oglądajcie się za durnymi fit-przepisami, gdzie na białą kiełbasę autor/autorka proponuje samą szynkę czy samą karkówkę – o ile elegancko wyjdzie im taka kiełbasa na zdjęciu, w smaku to już w ogóle nie będzie to. Mięso na kiełbasy kupuję u rzeźnika, u którego mam pewność że wszystko jest pierwszej świeżości, czyli z nocnego rozbioru– nie ma po co do niego iść po 12, chyba że chcecie obejrzeć puste półki. Jeśli robimy wędliny w domu – wiemy w 100% co w nich jest i korzystamy zawsze z jak najwyższej jakości składników. To nie jest kiełbasa po której będzie Wam się dwa dni odbijało czosnkiem – ale czosnek jest tu świetnie wyczuwalny. Jest przyjemnie, odpowiednio pikantna i pieprzna – ale w żaden sposób nie za ostra. I takie tez kupujemy na kiełbasę mięso – ma być odpowiednio poprzerastane tłuszczem, nie za chude.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.karointhekitchen.com/z-miesem/od-podstaw-polska-biala-kielbasa/