Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną

Obiad
18.03.2018 16:47
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną

Składniki: 1,5 kg mięsa wieprzowego (łopatka) 1 kg kapusty kiszonej 3 cebule 3 marchewki 2 pietruszki nieduży kawałek selera 2 łyżki oleju 1 łyżeczka ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 3 listki laurowe pierz ziołowy mielony sól Ciasto na pierogi: 1 kg mąki pszennej 3 łyżki oleju około 300 ml gorącej, przegotowanej wody sól Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni z z dodatkiem oleju. W dużym garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli i 1 łyżki oleju. Gotujemy około 4 minut od wypłynięcia na powierzchnię a następnie odławiamy je łyżką cedzakową. Możemy je podawać od razu lub podsmażamy je na patelni. Kapustę gotujemy w oddzielnym garnku przez około 30 minut od czasu do czasu mieszając. Sposób przygotowania: Do garnka wkładamy mięso, marchewki, pietruszki, seler i 1 cebulę. Ugotowane pierogi układamy na talerzach jeden koło drugiego tak aby się nie posklejały. Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy olej, sól i gorącą wodę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/11/pierogi-z-miesem-i-kapusta-kiszona.html