Racuchy serowe

Katarzyna
Dania mączne
17.03.2018 20:14
Racuchy serowe

Składniki: 1,5 szklanki mąki 20 dag twarogu półtłustego 3 jajka 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki śmietany 2 dag drożdży 4 dag masła 4 łyżki cukru sól do smaku olej do smażenia Wykonanie: Drożdże rozprowadzić w letnim mleku, dodać 0,5 łyżeczki cukru, wymieszać i pozostawić na kilkanaście minut w ciepłym miejscu. Ser zmielić w maszynce, włożyć do miski, dodać mąkę, jaja, cukier, rozpuszczone masło, szczyptę soli, rozprowadzone w mleku drożdże i śmietanę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/03/racuchy-serowe.html