wielkanocna przystawka śledziowa - serniczek z ciecierzycy ze sledzikiem, świeżym ogórkiem i limonką

Wielkanoc
17.03.2018 18:17
wielkanocna przystawka śledziowa - serniczek z ciecierzycy ze sledzikiem, świeżym ogórkiem i limonką

Składniki serniczki 3szt 400 g twarogu półtłustego 150 g ciecierzycy ugotowanej 4 łyżki śmietanki kokosowej (gęstsza część mleczka kokosowego) 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki kolendry sypkiej 1 – 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego sól, pieprz do smaku 2 jajka wierzch 1 płat śledzia wiejskiego w oleju (użyłam śledzików firmy SEKO) 1 ogórek świeży 1 limonka kawałek sera mozzarella Wykonanie Serniczek został upieczony z pasta z ciecierzycy z dodatkiem czosnku, kolendry, mleczka kokosowego, kminu rzymskiego.