Wieprzowina po Bałkańsku

Katarzyna
Obiad
17.03.2018 6:36
Wieprzowina po Bałkańsku

Składniki: ½ kg wieprzowej szynki lub schabu 3 szklaki bulionu warzywnego (może być z kostki) 20 dag ryżu 2 papryki świeże 4 pomidory 1 papryczka chili 3 białe cebule 2 łyżki ketchupu łagodnego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej sól i pieprz do smaku świeże zioła 4 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Mięso umyć, pokroić w plastry, a cebulę obrać i zeszklić na oleju. Paprykę , papryczkę chili oczyścić i pokroić w kostkę razem ze sparzonymi pomidorami i włożyć do potrawy i dalej dusić do miękkości ryżu. Dusić na wolnym ogniu przez pół godziny pod przykryciem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/03/wieprzowina-po-bakansku.html

Tradycyjna Kuchnia

Katarzyna