Jabłkowy duet

Katarzyna
Desery
14.03.2018 16:48
Jabłkowy duet

Składniki na polewę orzechową: Orzechy włoskie posiekane 20 dag Cukier 15 dag Mleko 3 łyżki Miód 3 łyżki Masło 15 dag Wykonanie masy jabłkowej: Jabłka obrać, pokroić na cząstki, podsmażyć, dodać galaretki i smażyć do rozpuszczenia się galaretek. Składniki na ciasto: Mąka tortowa 60 dag Margaryna 1 szt. Cukier puder 1 szklanka Polewę rozprowadzić na placku, odstawić na dobę w chłodne miejsce bo po tym czasie będzie miękkie. Ciasto rozpływa się w ustach i powinno się znaleźć na Waszych świątecznych stołach. Składniki na masę jabłkową: Jabłka 2 kg Galaretka cytrynowa 3 szt. Kwaśna śmietana 4 łyżki ocet 1 łyżka Smalec 1 łyżka

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/03/jabkowy-duet.html