Fondant – ciastko czekoladowe z płynnym środkiem

Karol
Desery
13.03.2018 12:31
Fondant – ciastko czekoladowe z płynnym środkiem

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Fondant wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Ciastko najlepiej wyjąć i obrócić do góry dnem ponieważ nie zawsze na górze się zasklepi a po naszych próbach może i tak zostać otwór. Łącznie: 35 min. Fondant Potrzebne składniki 100 g gorzkiej czekolady 3 jajka 50 g mąki 100 g cukru 70 g masła szczypta soli trwało to koło 11 minut ale może być i krócej bo jak kiedyś sam je robiłem to wystarczyło 9, zależy też to pewnie od rodzaju i grubości naczynia w którym to pieczemy. Do osobnej miski dajemy jajka z cukrem i solą i mieszamy rózgą ubijając na puszystą masę. Łamiemy na małe kosteczki czekoladę i rozpuszczamy razem z masłem w kąpieli wodnej. Musimy uważać by całość się nie zważyła, więc nie przeginamy z temperaturą. Każdy piekarnik jest inny u mojej siostry Ani która je wykonała i podzieliła się tym przepisem i zdjęciami. Wlewamy roztopioną z masłem czekoladę i mieszamy do całkowitego połączenia składników. Efektownie prezentuje się na talerzu i zaskakuje, a do tego czekolaaaadaaaa!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/fondant-ciastko-czekoladowe-z-plynnym-srodkiem/