Brukselka z chorizo

Ulla
Obiad
10.03.2018 7:09
Brukselka z chorizo

Pamiętacie taką rozgotowana w zupie .. paskudna ;) Aż ostatnio zobaczyłam brukselkę i postanowiłam ją zrobić, przemycić może w jakimś daniu i wracając do domu przejrzałam przepisy w internecie i wszędzie wpadało mi w oczy zdanie, że smażona lub pieczona najlepsza. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, wrzucamy chorizo dajemy mu leciutko się podsmażyć ( maks 2 minuty ) wraz z czosnkiem tak żeby wszystko puściło zapach, dodajemy brukselkę i mieszając co jakiś czas smażymy aż brukselka będzie lekko brązowa. Brukselka z chorizo 25 dkg brukselki 15 dkg chorizo 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 3 łyżki masła. Brukselka z chorizo, odkrycie o tak, zdecydowanie ! Brukselka moje odkrycie ostatnich dni, czemu – bo jako dziecko nie lubiłam brukselki. Zrobiłam już ją kilka razy, ale na zdjęcie załapała się tylko ta pierwsza wersja, więc ją Wam dzisiaj prezentuję.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchnianawzgorzu.pl/brukselka-z-chorizo/