Babka Jogurtowo Cytrynowa W Polewie Mlecznej

Iwona
Wielkanoc
09.03.2018 17:16
Babka Jogurtowo Cytrynowa W Polewie Mlecznej

! Składniki: - 3 jajka - 1 i 3/4 szkl mąki pszennej - 1 szkl jogurtu greckiego (250g) - 3/4 szkl cukru - 1/4 szkl oleju - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 cytryna wymyta i spażona Polewa mleczna: - 2 łyżki masła - 2 łyżki mleka - 3 łyżki cukru - około 8 łyżek mleka w proszku 2. W trakcie mieszania dolewamy olej i sok z 1/2 cytryny oraz skórkę z całej cytryny, mieszamy do połączenia się składników. Babka jest tak wilgotna i delikatna, że rozpływa się w ustach, na pewno upiekę ją na święta Wielkanocne :) Warunek konieczny: Wszystkie składniki mają mieć temperaturę pokojową !! Następnie dodajemy jogurt oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/03/babka-jogurtowo-cytrynowa-w-polewie.html