migdałowy sernik na zimno a'la tiramisu

Desery
09.03.2018 13:35
migdałowy sernik na zimno a'la tiramisu

Składniki na tortownicę 16cm 700 g zmielonego twarogu z wiaderka (polecam Piątnicę) 250 g śmietanki 36% 1/2 łyżeczki olejku migdałowego 1 cukier migdałowy 1 szklanka cukru pudru + 1,5 łyżki (jeśli za masa będzie za mało słodka) 3 – 3,5 łyżeczki żelatyny (latem więcej, 4 łyżeczki pełne) 3 – 4 łyżki mleka 1 paczka okrągłych biszkoptów 2 filiżanki mocno zaparzonej kawy kilka łyżeczek kakao do posypania Wykonanie Tym razem jednak, chcąc bardzo szybko przygotować ten torcikowy sernik, który miał uświetnić przyjęcie – niespodziankę mojego męża, po prostu zapomniałam spisać ilości dodawanych składników. Ale poniżej dzielę się z Wami już skompletowaną recepturą tego delikatnej słodkości, przypominającej odrobinę w smaku włoskie tiramisu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2018/03/09/migdalowy-sernik-zimno-ala-tiramisu/