Polonezy schabowe - HIT na obiad! <3

Helka
Obiad
08.03.2018 19:42
Polonezy schabowe - HIT na obiad! <3

Polonezy schabowe – Składniki: 3-4 plastry schabu bez kości ok. 215g pieczarek 2 średnie cebule (ok. 200g) 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ostrej musztardy (u mnie chrzanowa lekko ostra) sól i pieprz do smaku słodka papryka do smaku mąka pszenna do obtoczenia mięsa olej rzepakowy lub oliwa z oliwek do smażenia Polonezy schabowe – Wykonanie: Pieczarki oczyścić (polecam również przeczytać wpis: Pieczarki – myć, czy obierać?), oddzielić kapelusze od nóżek – kapelusze pokroić w kostkę, a nóżki w plasterki. Roladki takie często pojawiają się na weselach i innych uroczystych imprezach, więc jeśli szukacie pomysłów na menu na wesele, chrzciny, komunię, czy urodziny, to to danie na pewno przypadnie gościom do gustu ;) Polonezy schabowe – jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe to koniecznie wypróbujcie ten przepis na pyszne, soczyste polonezy schabowe, czyli roladki z mięsa wieprzowego nadziewane farszem pieczarkowym i cebulką. Na patelni, na której był przygotowywany farsz rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć roladki z każdej strony. Cebulę obrać z łupinek, pokroić w kosteczkę Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, a następnie zwiekszyć płomień i dorzucić pieczarki. Na każdym rozbitym kawałku schabu nałożyć wcześniej przygotowany farsz i zawinąć ściśle w rulon (można związać roladki nitką).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneprzeboje.pl/2018/03/08/polonezy-schabowe/