Lava brownie z masłem orzechowym (4 składniki)

Wilk
Desery
27.02.2018 18:22
Lava brownie z masłem orzechowym (4 składniki)

Na blogu pojawiły się już miękkie krówki w stylu reese’s, teraz przyszła pora na najlepszy deser na świecie czyli lava z płynnym wnętrzem. Drukuj przepis Składniki ► czekolada deserowa [100 g / 1 tabliczka] ► jajko [1 sztuka] ► mielone migdały [20 g] ► masło orzechowe [3 łyżeczki] Wystarczy uzbroić się w kilka składników i mieć je zawsze pod ręką :) Lava brownie z masłem orzechowym (bez glutenu) Ciężkie, chrupiące na brzegach, mięciutkie w środku, mocno czekoladowe, słodkie, a całość uświetnia wylewające się ze środka, płynne masło orzechowe. Resztki ciasta z miski oczywiście rozłożyć równo na 3 foremki :) Do każdej przełożyć łyżkę ciasta, na to łyżeczkę masła orzechowego i znów łyżkę ciasta. Przygotowanie Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Zwłaszcza w połączeniu z masłem orzechowym!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2018/02/lava-brownie-maslem-orzechowym-4-skladniki.html