Szpinakowe słońce - PRZEPIS

Ewelina
Przekąski
03.05.2014 22:23
Szpinakowe słońce - PRZEPIS

Przepis

Szpinakowe słońce

3 szklanki mąki pszennej

pół szklanki letniej przegotowanej wody

dwie łyżki oliwy z oliwek

1/4 kostki drożdży

szczypta soli soli

pół łyżeczki cukru

łyżka ziół prowansalskich zmielonych w moździerzu

Nadzienie:

- szpinak,

- kostka sera fety

- czosnek,

- masło do usmażenie szpinaku

- sól

Do dużej miski wsypać mąkę, cukier sól i olej, drożdże i dobrze wymieszać z wodą dodać do mąki i wyrobić ciasto aż powstanie

jednolita kula. Podzielić ciasto na pół odstawić do wyrośnięcia na 20 min.

W tym czasie szpinak przesmażyć na maśle, dodać ser feta doprawić solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Z wyrośniętego ciasta rozwałkować 2 okrągłe placki. Farsz układamy jak na zdjęciu :

Źródło:

http://wkuchennejkrainie.blogspot.com/2014/05/szpinakowe-sonce-ciasto-ze-szpinakiem.html

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną