Bigos z kaszą gryczaną

Katarzyna
Obiad
22.02.2018 16:07
Bigos z kaszą gryczaną

4. Mięso podsmażamy (chyba, że dacie kiełbasę drobiową, wtedy pomijamy ten element) i wrzucamy wszystko do garnka z kapustą, dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy 20 min podlewając wodą w razie potrzeby. Składniki na 2 porcje:-300 g kapusty kiszonej-1 cebula-250 g mięsa (u mnie chudy schab czyli odkrojony tłuszczyk) możecie dać np:kiełbaskę drobiową-łyżka koncentratu pomidorowego -łyżka masła klarowanego-100 g kaszy gryczanej Przygotowanie:1. 4.Cebulkę podsmażamy na maśle, dorzucamy mięso i dusimy 10 min. (chyba, że dacie kiełbasę drobiową, wtedy pomijamy ten element)5. Dzisiaj zapoznam Was z moją wersją i to też na 2 sposoby z tych samych składników 😊 Wersja 1: Wersja 2: Kapustę przecedzamy i dodajemy do cebuli i mięsa na patelnię, dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy ok godziny co jakiś czas dolewając wody.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2017/07/bigos-z-kasza-gryczana.html