Eskalopki z indyka zapieczone z warzywami i cheddarem

Obiad
16.02.2018 13:59
Eskalopki z indyka zapieczone z warzywami i cheddarem

Składniki na 2 porcje: 500g filetów z piersi indyka, 1 mała cebula czerwona ( około 70g), 1 gałązka selera naciowego, 1 średnia papryka ( około 150g), 70g sera cheddar, 1 pęczek koperku, 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej, 1 łyżeczka pieprzu białego, sól wg smaku, 1 łyżka oleju kokosowego. Kiedy nie mam konkretnego pomysłu na obiad, wtedy zaczynam kombinować i dziś na obiad zrobiłam eskalopki z indyka po mojemu, czyli z dodatkiem podsmażonych warzyw, zapieczone z serem cheddar. Usmażone warzywa wyłożyć na eskalopki, z wierzchu posypać serem, startym na tarce na drobnych oczkach i zapiec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Na tej samej patelni rozgrzać masło kokosowe, zeszklić cebulę, dodać seler i paprykę i smażyć na średnim ogniu przez około 5-7 minut, aż papryka delikatnie zmięknie. Mięso umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w poprzek włókien na 6 sznycelków (po około 80g). Po 20 minutach obsmażyć eskalopki z obu stron na mocno rozgrzanej nieprzywierającej patelni. Takie tam sprzątanie lodówki, kiedy zostaję 1 gałązka selera, 50g sera, 1 papryka i mnóstwo fantazji

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/eskalopki-indyka-zapieczone-warzywami-cheddarem/